Urmează un eveniment important? Iată o rețetă pentru „Tortul Curcubeu”
Această rețetă minunată de tort curcubeu este perfectă pentru orice ocazie, de la petreceri aniversare la sărbători! Întotdeauna este o plăcere pentru toată lumea atunci când îl tai, dezvăluind șase straturi colorate uimitoare cu cremă de unt peste tot. Este cremos, aromat și absolut spectaculos.
Dacă vrei să vezi cum se luminează fețele tuturor atunci când tai un tort, atunci trebuie să faci această rețetă de tort curcubeu! Este absolut uluitor, cu toate culorile curcubeului, inclusiv straturi mov, albastru, verde, galben, portocaliu și roșu, cu cremă de unt alb între fiecare strat.
Nu te lăsa intimidată de straturi și culori. Această rețetă îți va arăta pas cu pas cum să faci un tort în straturi curcubeu pe care toată lumea îl va iubi. Tortul este însiropat, fraged și are o aromă dulce de vanilie. Se potrivește de minune cu glazura netedă de cremă de unt. Este cu adevărat un tort impresionant, distractiv pentru toate vârstele, pe care îl poți face fără efort.
Potrivit Preppy Kitchen, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face fabulosul tort:
- vanilie
- praf de copt
- bicarbonat de sodiu
- colorant alimentar
- sare
- făina
- ulei
- ouă
- unt
- zahăr pudră
- cremă de frișcă
- lapte
- zahăr
Făină – nu ai nevoie de nimic sofisticat pentru a face acest tort curcubeu! Doar făină universală.
Agenți de fermentare – verifică întotdeauna de două ori dacă praful de copt și bicarbonatul de sodiu sunt proaspete și nu sunt expirate. Cumpără un nou recipient dacă au expirat, altfel miezul prăjiturii nu va fi ușor și fraged.
Ouă – vei avea nevoie de 6 ouă pentru a face această prăjitură! Asigură-te că le aduci la temperatura camerei, astfel încât să se poată amesteca fără efort în aluat, fără a le amesteca prea mult.
Ulei – folosirea uleiului în aluatul de prăjituri adaugă mai multă grăsime în straturile de prăjituri pentru a asigura straturi însiropate, moi și fragede.
Lapte – asigură-te că iei lapte integral și nu lapte cu conținut scăzut de grăsime. Laptele integral îți va oferi cea mai bună aromă.
Colorant alimentar – poți folosi colorantul alimentar preferat. Dacă poți, atunci ia colorant alimentar în gel, deoarece îți va da o culoare extrem de vibrantă!
Unt – recomandare specialiștilor este să folosești unt nesărat pentru a evita crema de unt sărată. Ai grijă să aduci untul la temperatura camerei. Acesta trebuie să fie suficient de moale pentru ca degetul tău să lase o gaură adâncă atunci când îl apeși.
Zahăr pudră – s-ar putea să-l găsești etichetat ca zahăr de cofetărie, dar toate sunt la fel.
Mod de prepare „Tort curcubeu'
- Într-un castron mare, se amestecă împreună făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Se combină ouăle, uleiul vegetal, laptele și vanilia într-un alt bol mare de amestecare. Se bate până se omogenizează bine.
- Se toarnă în amestecul de făină și se bate până se îmbină.
- Se împarte aluatul în 6 boluri de amestecare. Colorează fiecare aluat cu colorant alimentar pentru a obține aluaturi roșii, portocalii, galbene, verzi, albastre și mov.
- Se toarnă un aluat de o singură culoare în fiecare formă de tort pregătită. Se pun bolurile de aluat rămase în frigider până la coacere. Se coace timp de 20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă prăjiturile să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi se scot și se termină de răcit pe un grătar de sârmă. Se spală formele, se ung și se tapetează din nou cu hârtie pergament și se coc aluaturile rămase.
- Pregătește crema de unt bătând untul și sarea la viteză medie până când devine foarte pufoasă și clară, în bolul mixerului vertical prevăzut cu dispozitivul de bătut. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă treptat zahărul pudră, câte o ceașcă pe rând, adăugând câte o lingură de smântână pe rând pe parcursul amestecului. Oprește-te și freacă bolul din când în când. Apoi, se bate cu vanilia și se adaugă smântână suplimentară dacă glazura se simte granulată când este frecată între degete. Mărește viteza la medie-joasă și bate până când devine ușoară și pufoasă.
- Se îndepărtează hârtia pergament de pe straturile de tort. Se pune stratul mov pe o farfurie de tort și se întinde glazură deasupra. Se așază stratul albastru deasupra și se întinde din nou glazură deasupra. Se repetă cu straturile de tort rămase, în ordinea verde, galben, portocaliu și roșu. Folosind o spatulă, întinde glazura rămasă pe toată partea exterioară a tortului.
- Dacă se vrea, se poate pune mai multă glazură. Se lasă prăjitura la rece cel puțin 1 oră înainte de servire.
Se acoperă și se păstrează prăjitura rămasă la temperatura camerei timp de până la 3 zile. O poți pune la frigider dacă dorești să o păstrezi mai mult timp. Poți congela straturile individuale de tort înainte de a asambla tortul. După ce l-ai lăsat să se răcească, înfășoară straturile de tort în folie de plastic și folie de aluminiu înainte de a le congela timp de până la 3 luni. De asemenea, poți congela tortul curcubeu în întregime sau feliile rămase. Se înfășoară strâns tortul în folie de plastic și folie de aluminiu, apoi se congelează timp de până la 3 luni. De asemenea, poți congela rapid fiecare felie pe o foaie de copt tapetată și apoi înfășura feliile congelate cu folie de plastic.
Foto: Profimedia