Rețeta unui prânz sănătos la școală. Trei alimente de evitat

Cu copiii întorcându-se la cursuri, părinții se confruntă din nou cu sarcina de a pregăti prânzul. Ai fi iertat dacă te-ai gândi că acestea sunt un adevărat câmp minat, o jonglerie atentă între ceea ce îi place cu adevărat micuțului tău și unele alimente care îi vor oferi un plus nutrițional.

Din fericire, un renumit nutriționist are o mulțime de sugestii de gustări și prânzuri sănătoase pentru a te asigura că nu va trebui să te mai chinui cu idei despre prânz. Autorul bestsellerului Sunday Times, autorul cărții The Science of Nutrition, a declarat pentru Sun Health că un prânz la pachet făcut acasă îți poate oferi de fapt o mulțime de opțiuni în ceea ce privește alimentele și ingredientele pe care le mănâncă copilul tău, ceea ce înseamnă că poate fi atât sănătos, cât și delicios.

„Prânzul copilului tău este deosebit de important, deoarece îi va oferi energia și nutrienții necesari pentru a se hrăni pe parcursul unei după-amieze de cursuri. Nu uitați, resturile, cum ar fi lasagna vegetariană și pastele bolognese, ar fi o masă excelentă pentru un prânz la pachet', a declarat nutriționistul pentru sursa citată anterior.

Rețeta unui prânz sănătos la școală. Trei alimente de evitat

Nutriționistul Rhiannon Lambert are o carte de rețete sănătoase pentru pachețelul de prânz și a împărtășit câteva sfaturi simple despre cum să pregătești o masă nutritivă pentru cei mici.

  1. Folosește alimentele bogate în amidon ca bază
    Rhiannon a sugerat să pregătești prânzul la pachet al copilului tău în jurul unui ingredient sățios, cu amidon.

„Dar optați pentru soiuri de cereale integrale acolo unde este posibil, cum ar fi pâinea integrală, orez brun și paste”, a spus ea.

Și dacă adăugați cartofi la masa micuțului dumneavoastră, încercați să lăsați coaja pentru o doză suplimentară de fibre.

  1. Consumă multe fructe și legume
    “Includeți o mulțime de fructe și legume și variați-le pe parcursul săptămânii”, a spus ea.

Pornind de la primul ei sfat, Rhiannon a sugerat adăugarea unor legume feliate, cum ar fi castraveți, morcovi și ardei roșii, într-o mâncare de paste sau într-un sandviș.

  1. Adaugă proteine sau lactate
    Pentru a completa masa, Rhiannon a sfătuit să incluzi niște fasole, leguminoase, pește, ouă, carne, lactate sau o sursă de proteine care nu sunt lactate.

Acestea pot intra în umplutura sandvișului sau pot deveni parte a unei salate de paste sau orez.

“Dacă alegeți o alternativă de lactate, alegeți varietăți care nu sunt îndulcite și sunt îmbogățite cu calciu”, a precizat ea.

  1. Combină cu o băutură
    Nu uitați să îi dați micuțului o băutură pentru a rămâne hidratat!

Potrivit lui Rhiannon, “apa sau laptele este opțiunea preferabilă, dar dacă doriți să includeți un suc sau un smoothie, încercați să limitați acest lucru la 150 ml pe zi”.

Care sunt alimentele de evitat?

Rhiannon a avertizat, de asemenea, că există unele alimente pe care ar fi bine să nu le lăsați în cutia de prânz a copilului tău.

Ea a explicat: “De multe ori, alimentele care sunt comercializate părinților ca fiind alegerea “sănătoasă” nu sunt atât de sănătoase din punct de vedere nutrițional pe cât am putea crede.

“Companiile folosesc adesea afirmații precum “organic” și “sursă de calciu” pentru a ne atrage, când de fapt sunt pline de zahăr.”

Potrivit lui Rhiannon, iată care sunt cele mai des recomandate:

  • iaurturile cu fructe
  • cerealele pentru micul dejun
  • batoane de gustări pentru copii

Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar