Uite de cât de simplu se fac prăjiturile cup-cake!
Prăjiturile cup-cake sau brioșe sau madlene… se prepară simplu și fără bătăi de cap. Adevărata artă a acestor prăjituri o constituie crema cu care se ornează deasupra.
Abia acolo se vede măiestria de masterchef: modul artistic cum este așezat toppingul, culoarea aleasă, gustul și aromele, artificiile stilistice din fulgi, steluțe, bomboane, fructe confiate sau praf de zâne cu care se ornează aceste cup-cake-uri, le transformă în adevărate bijuterii dulci.
Haideți să vedem care este rețeta de bază a acestor torturi în miniatură:
Ingrediente:
120 g unt la temperatura camerei
230g zahăr
3 linguri ulei
2 ouă mari
180g făină
1 plic praf de copt
¼ linguriță sare
125ml smântână lichidă
o linguriță extract de vanilie
Prăjiturile cup-cake, mod de preparare:
Adăugăm pe rând cele 2 ouă, făina, praful de copt, sarea, și mixăm bine.
La final, punem smântâna lichidă și mixăm totul.
Pentru impresia artistică putem adăuga bombonele mici colorate în compoziție. Într-o tavă specială de brioșe se umple fiecare orificiu cu compoziție, până la jumate. Se coc 15-17 minute sau până trec testul scobitorii.
Uleiul de avocado vs. ulei de măsline. Cum putem alege între ele?