Uite de cât de simplu se fac prăjiturile cup-cake!

Prăjiturile cup-cake sau brioșe sau madlene… se prepară simplu și fără bătăi de cap. Adevărata artă a acestor prăjituri o constituie crema cu care se ornează deasupra.

Abia acolo se vede măiestria de masterchef: modul artistic cum este așezat toppingul, culoarea aleasă, gustul și aromele, artificiile stilistice din fulgi, steluțe, bomboane, fructe confiate sau praf de zâne cu care se ornează aceste cup-cake-uri, le transformă în adevărate bijuterii dulci.

Haideți să vedem care este rețeta de bază a acestor torturi în miniatură:

Ingrediente:

 120 g unt la temperatura camerei
 230g zahăr
 3 linguri ulei
 2 ouă mari
 180g făină
 1 plic praf de copt
 ¼ linguriță sare
 125ml smântână lichidă
 o linguriță extract de vanilie

Prăjiturile cup-cake, mod de preparare:

Adăugăm pe rând cele 2 ouă, făina, praful de copt, sarea, și mixăm bine.

La final, punem smântâna lichidă și mixăm totul.

Pentru impresia artistică putem adăuga bombonele mici colorate în compoziție. Într-o tavă specială de brioșe se umple fiecare orificiu cu compoziție, până la jumate. Se coc 15-17 minute sau până trec testul scobitorii.

poza-1SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Uleiul de avocado vs. ulei de măsline. Cum putem alege între ele?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar