Tort de înghețată
8 porții gata în 30 de minute + timp de congelat, 403 calorii per porție, 20 g grăsimi, 48 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tortului de înghețată
– 1 foaie de blat de tort – de cumpărat
– Circa 26 pișcoturi
– 350 g înghețată de ciocolată, ușor înmuiată
– 350 g înghețată de căpșuni sau sorbet, ușor înmuiată
– 350 g înghețată de vanilie, ușor înmuiată
– O mână de cârlionți de ciocolată pentru ornat
Cum prepari tortul de înghețată
1 Tapetează cu hârtie de copt forma rotundă de blat. Așază la bază foaia de blat și aranjează pișcoturile pe margine de jur-împrejur.
2 Într-un bol larg, amestecă înghețata de ciocolată până devine omogenă. Toarnă în formă și nivelează suprafața cu spatula. Dă la congelator 10 minute, până când începe să se solidifice.
3 Repetă procedeul cu îngețatele rămase și dă la congelator cel puțin 4 ore. Înainte de a servi scoate forma din congelator și lasă la temperatura camerei 10 minute. Ornează cu cârlionți de ciocolată.
Sursa foto: 123rf.com