Tort de clătite cu fructe de pădure
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/07/tort-coacaze.jpg)
Un tort delicios și incredibil de ușor de făcut! Ai nevoie de o tigaie de clătite și gemul preferat, din fructe de pădure.
* 10-12 porții * timp de preparare 20 de minute
INGREDIENTE
100 g făină
300 ml lapte
2 ouă
1 lingură de ulei pentru prăjit (uleiul de cocos îi dă un gust aparte)
Fructe de pădure la alegere
Gem sau dulceață la alegere
MOD DE PREPARARE
1. Ca să prepari clătitele trebuie mai întâi să bați ouăle cu făina, peste care torni treptat laptele, până se incorporează în întregime. Trebuie să folosești telul, iar la final consistența trebuie să fie cea de frișcă lichidă. Dacă ți se pare prea gros aluatul, mai poți adăuga lapte câte puțin, până ajunge la consistența dorită.
2. Încinge tigaia de clătite pe foc (care nu se lipește, cu margini joase) și toarnă o linguriță de ulei, pe care o împrăștii cât mai bine pe suprafață.
3. Cu un polonic, toarnă aluat la prăjit – în funcție de mărimea tigăii, aluatul trebuie să fie așezat în strat subțire, pe toată suprafața. Lasă la prăjit până ce suprafața nu mai strălucește, apoi poți întoarce cu ajutorul unei palete subțiri. Las-o să se prăjească și pe partea cealaltă în jur de 30 de secunde, apoi pune clătita pe o farfurie plată.
4. Repetă procesul, punând clătitele una peste alta pe farfurie. Dacă vrei, poți unge una dintre clătite cu gem (la mijloc) și poți adăuga mai departe celelalte clătite.
5. Când ai terminat de preparat clătitele, poți decora tortul cu fructele de pădure și cu gem după plac. Mai mulți, poți decupa marginile, astfel încât aspectul să fie de blat perfect.
Poftă bună!
Foto tort de clătite cu fructe de pădure Shutterstock
Vezi și cele mai gustoare rețete de clatite americane