Tort cu păstârnac, nuci pecan, mere și lapte bătut

tort cu păstârnac

8-10 porții gata în o oră și 15 minute, 376-300 calorii per porție, 23-18 g grăsimi, 29-24 g carbohidrați

Ingrediente necesare

150 g păstârnac, curățat de coajă

120 g mere, curățate

Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie

3 ouă, separate

½ linguriță esență de vanilie

65 g zahăr brun

100 g lapte bătut

100 g nuci pecan, rumenite, plus pentru ornat

½ linguriță bicarbonat

½ linguriță praf de copt

100 g făină fără gluten

Pentru ornat

125 ml frișcă

125 g cremă Philadelphia

65 g unt de arahide

3 linguri sirop de arțar

2 lingurițe lapte sau apă

Chipsuri de mere roșii pentru ornat

Cum prepari tortul cu păstârnac

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Răzuiește păstârnacul și merele pe răzătoarea cu ochiuri mici și amestecă cu zeama și coaja rasă de lămâie. Combină cu telul electric gălbenușurile cu vanilia și 1 linguriță zahăr și apoi adaugă laptele bătut, păstârnacul și merele. Toacă mărunt nucile pecan și combină-le cu făina, praful de copt și bicarbonatul cernute.

2 Bate albușurile spumă și adaugă zahărul rămas, câte 1 lingură deodată, și bate până când bezeaua devine vâscoasă și lucioasă. Combină făina cu păstârnacul și merele și apoi încorporează în albușuri cu mișcări delicate de jos în sus.

3 Nu trebuie să amesteci prea mult; porționează în două forme rotunde de copt de 16 cm unse și tapetate cu hârtie de copt. Nivelează suprafața și dă la cuptor 20-25 min., până când blaturile devin elastice. Lasă să se răcească.

4 Combină crema Philadelphia și frișca până la omogenizare. Unge unul din blaturi, apoi așază deasupra celălalt blat și presează ușor ca să se lipească. Combină vanilia rămasă cu siropul de arțar, untul de arahide și laptele până la omogenizare – trebuie să fie ușor de uns. Unge deasupra și ornează cu chipsurile de mere și cu nuci pecan.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare