Tort cu înghețată și fructe de pădure

tort cu inghetata si fucte de padure

10 porții gata în 1 oră și 15 minute + timp de congelat

540 calorii per porție, 36 g grăsimi, 48 g carbohidrați

Ingrediente necesare

185 g unt înmuiat la temperatura camerei

60 g zahăr tos

1 linguriță esență de vanilie

4 ouă

Zeama și coaja răzuită de la 1 portocală

225 g făină cu factor de creștere

1⁄2 linguriță praf de copt

500 ml înghețată de căpșuni, ușor înmuiată

300 ml frișcă lichidă

2 linguri zahăr pudră

150 g fructe de pădure

Cum prepari tortul cu înghețată și fructe de pădure

1 Încinge cuptorul la 6/180 °C.

Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 20 cm. Cu telul electric combină untul, zahărul, și vanilia până la omogezare.

Într-o cană combină ouăle, zeama și coaja de portocală.

Încorporează treptat în amestecul de unt, adăugând câte puțină făină ca să nu se taie.

2 Încorporează făina și praful de copt; toarnă compoziția în forma de copt. Dă la cuptor 50 min – 1 oră, până când scobitoarea înfiptă iese curată.

Lasă să se răcească în formă 10 min și mută pe grătarul metalic.

3 După ce blatul e complet rece decupează un cerc în mijloc lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur și dedesubt.

Scoate bucata decupată și umple golul cu înghețată, nivelează și dă la congelator. Scoate din congelator cu 15 min înainte de a servi.

4 Bate frișca spumă și îndulcește-o cu zahăr pudră.

Scoate tortul din congelator și așază-l pe platou, pune frișca și presară fructele de pădure.

Citește și

Tort de înghețată cu fructe

Tort cu jeleu de pepene verde și cremă de brânză

Tort în trei culori

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare