Tort cu înghețată și fructe de pădure
10 porții gata în 1 oră și 15 minute + timp de congelat
540 calorii per porție, 36 g grăsimi, 48 g carbohidrați
Ingrediente necesare
185 g unt înmuiat la temperatura camerei
60 g zahăr tos
1 linguriță esență de vanilie
4 ouă
Zeama și coaja răzuită de la 1 portocală
225 g făină cu factor de creștere
1⁄2 linguriță praf de copt
500 ml înghețată de căpșuni, ușor înmuiată
300 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
150 g fructe de pădure
Cum prepari tortul cu înghețată și fructe de pădure
1 Încinge cuptorul la 6/180 °C.
Unge cu unt și tapetează cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 20 cm. Cu telul electric combină untul, zahărul, și vanilia până la omogezare.
Într-o cană combină ouăle, zeama și coaja de portocală.
Încorporează treptat în amestecul de unt, adăugând câte puțină făină ca să nu se taie.
2 Încorporează făina și praful de copt; toarnă compoziția în forma de copt. Dă la cuptor 50 min – 1 oră, până când scobitoarea înfiptă iese curată.
Lasă să se răcească în formă 10 min și mută pe grătarul metalic.
3 După ce blatul e complet rece decupează un cerc în mijloc lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur și dedesubt.
Scoate bucata decupată și umple golul cu înghețată, nivelează și dă la congelator. Scoate din congelator cu 15 min înainte de a servi.
4 Bate frișca spumă și îndulcește-o cu zahăr pudră.
Scoate tortul din congelator și așază-l pe platou, pune frișca și presară fructele de pădure.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Citește și
Tort cu jeleu de pepene verde și cremă de brânză