Înghețată cu rom și căpșune

inghetata cu rom si capsune

8 porții gata în 20 minute + timp de întărit + timp de congelat

170 calorii, 0 g grăsimi, 0 g carbohidrați

Ingrediente necesare

175 g zahăr tos

Zeama și coaja rasă de la 6 lămâi

Colorant alimentar verde – opțional

60 ml rom alb

125 ml apă carbogazoasă

8 porții de înghețată de căpșune sau sorbet

câteva felii de lămâie, tăiate în două

Căpșune și mentă pentru ornat

Cum prepari înghețata cu rom și căpșune

1 Pentru a prepara sorbetul granita de lămâie într-un vas pe foc mic dizolvă zahărul în 150 ml apă și lasă să se răcească. Adaugă zeama și coaja de lămîie și câteva picături de colorant, dacă folosești, romul și apa carbogazoasă.

2 Toarnă într-o cutie din plastic largă și dă la congelator minumum 2 ore și apoi la fiecare 30 min., scoate din congelator și răzuiește cu furculița. Apoi dă la congelator peste noapte.

3 Dă la congelator 8 pahare de Martini. Pune în fiecare o cupă d eînghețată sau sorbet, o lingură de granita de lămâie, o felie de lămâie și ornează cu căpșune proaspete și frunze de mentă. Nu uita să pui lingurițe!

Citește și

Tort de înghețată

Sorbet de pepene verde si gin

„Sandvici” cu înghețată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare