Tort în trei culori

Richards_R

Copiii vor fi încântaţi să gătiţi împreună! Maria, 11 ani, a spus: „Este atât de bun încât vreau s-o ajut pe mama să-l mai facă odată!,,

Varianta tradiţională a fost modificată parţial, cu inspiraţie din îngheţată napolitană.  16 porţii • Gata în 1 oră + timp de răcire • 563 calorii per porţie • 30 g grăsimi

PENTRU BLAT

■ 175 g unt, înmuiat la temperatura camerei

■ 350 g zahăr tos

■ 3 ouă

■ 300 g făina cu factor de creştere, cernută

■ ¼ linguriţă bicarbonat

■ 400 ml lapte bătutlayer cake_Charlie Richards_R

■ 25 g cacao

■ 50 g migdale măcinate

■ 100 g zmeură, zdrobită

■ 10 ml gel roşu pentru colorat

PENTRU CREMĂ

■ 3 linguri cremă de ciocolată

■ 3 linguri gem de zmeură

PENTRU GLAZURA ALBĂ

■ 3 albuşuri

■ 250 g zahăr tos

■ 200 g unt, tăiat cuburi mici

■ 200 g ciocolată albă, ruptă bucăţi

PENTRU ORNAT

Pulbere de stele de presarat.

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge şi tapetează cu faină 3 forme rotunde de blat de 20 cm. Într-un bol larg combină untul şi zahărul, până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare.

Încorporează treptat ouale, câte unul, pe rând. Încorporează cu mişcări delicate făină, bicarbonatul şi laptele bătut, pentru a obţine un aluat omogen.

2 Împarte compoziţia în 3 boluri mici. Adaugă cacaua în unul din boluri şi câte 25 g migdale în celelalte două boluri.

Adaugă zmeură şi gelul colorat într-unul din bolurile cu migdale. Amestecă pentru a se omogeniza. Toarnă compoziţiile în cele 3 forme, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 25 minute, până când blaturile cresc şi se pătrund.

3 Lasă deoparte să se răcorească 5 minute în forme şi apoi lasă să se răcească complet pe grătar metalic.

Pune blatul cu cacao pe platoul de servit şi unge-l cu crema de ciocolată. Aşază deasupra blatul cu zmeură şi unge-l cu gem şi apoi aşază deasupra blatul cu migdale.

4 Bate albuşurile spumă cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Încorporează treptat untul, cu mixerul în funcţiune!

Între timp, topeşte ciocolata albă la bain marie şi apoi încorporeaz-o în compoziţie. Glasează tortul cu crema obţinută, folosind cuţitul paleta pentru nivelat crema. Îmbracă şi marginile tortului cu cremă albă.

Ornează cu praf de stele şi cu 11 bomboane umplute cu ciocolată albă, un simbol al celor 11 apostoli, fără Iuda.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din torturi