Tort de îngheţată cu fructe
În altă variantă înlocuieşte fructele roşii cu 200 g vişine din alcool… interzis copiilor!
10 porţii • Gata în 1 oră şi 45 min + timp de congelat
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru tortul de îngheţată:
PENTRU BLAT
■ 125 g făină cu factor de creştere
■ 125 g zahăr tos
■ 125 g unt, înmuiat la temperatura camerei
■ 2 ouă
■ 1 lingură lapte
■ Coaja rasă de la 1 portocală, plus 2 linguri zeamă
PENTRU UMPLUTURĂ
■ 250 g amestec de fructe roşii
■ 50 g zahăr tos
■ 2 linguri lichior de portocale
■ 150 ml frişcă lichidă
■ 2 albuşuri
■ 25 g zahar pudră, plus pentru presărat
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt bază şi marginile formei rotunde de 20 cm.
Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul şi încorporează făina.
Adaugă ouale, laptele, zeama şi coaja de portocală şi amestecă până la
omogenizare. Toarnă compoziţia în formă şi dă la cuptor 25-30 minute până când creşte şi devine elastic.
Lasă să se răcorească complet şi apoi taie în două foi orizontale.
2 Tapetează aceeaşi formă cu 2 foi de folie adezivă aşezate una peste alta încrucişat.
Combină 150 g fructe roşii cu zahărul tos şi alcoolul, până obţii o pasta şi apoi trece-o prin sită, într-un bol.
Bate frişca spuma şi apoi încorporează piureul de fructe.
Amestecă pentru omogenizare. Bate albuşurile spumă, încorporează zahărul pudră şi apoi combină cu frişcă.
3 Aşază o foaie de blat în formă, toarnă compoziţia de frişcă şi albuş, aşază a doua foaie de blat deasupra , acoperă forma cu folie adezivă şi dă la congelator 4-6 ore sau peste noapte.
4 Scoate tortul din formă, îndepartează folia şi lasă la frigider minim 20 minute înainte de a servi. Presară zahar pudră, taie felii şi serveşte.