Tort cu fistic și glazură cu avocado
8 porții gata în 45 minute, 445 calorii per porție, 23 g grăsimi, 48 g carbohidrați
Cum prepari tortul cu fistic și glazură
1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C. Unge cu ulei și tapetează cu făină o formă rotundă de blat de tort de 18 cm diametru. Combină 175 g unt cu 150 g zahăr brun, până când amestecul devine palid și cremos. Într-un bol separat bate 3 ouă. Încorporează câte puțin din ou și apoi câte puțin din 275 g făină integrală în care adaugi 1 ½ linguriță bicarbonat. Adaugă coaja rasă de la 1 lămâie și zeama de la 2 lămâi și apoi adaugă 75 ml lapte de cocos. Toarnă compoziția în formă și nivelează suprafața. Dă la cuptor 25 min.
2 Prepară glazura: combină în blender pulpa de la 1 avocado cu 35 g cacao, 2 linguri sirop de arțar sau miere, 1 linguriță esență de vanilie și 25 ml lapte de cocos.
3 Toarnă glazura deasupra după ce blatul s-a răcit și ornează cu 20 g fistic, tocat.
Sursa foto: thinkstock.com