Tort crocant cu nuci și portocale
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/12/tort-nuci.jpg)
Tortul crocant cu nuci și portocale este irezistibil! Imaginează-ți: straturi de nuci și pandișpan înmuiat în Grand Marnier, cu glazura de citrice.
* 12 porții * timp de preparare 1 oră, 30 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
275 g unt nesarat
275 g zahar tos
5 oua, bătute
275 g faina cu factor de creștere
1 lingurița praf de copt
Coaja razuita marunt de la 1 portocala
85 g nuci, rumenite și marunțite
Pentru crema de glazură:
175 g unt nesarat
350 g brânza de vaci crema
275 g zahar pudra, cernut
Coaja razuita marunt de la 1 portocala
1 lingura zeama de portocala
3 linguri lichior Grand Marnier
MOD DE PREPARARE
Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Cu ajutorul telului electric combina untul și zaharul tos pâna când devine spumos și se deschide la culoare. Încorporeaza pe rând ouale. Cerne faina și praful de copt și încorporeaza-le delicat. Împarte compoziția în 2 boluri. Într-unul încorporeaza coaja rasa de portocala iar în celalalt încorporeaza nucile.
Unge și tapeteaza cu hârtie de copt 2 tavi rotunde și adânci de 20 cm și pune compozițiile; niveleaza suprafața. Da la cuptor 30 min sau pâna când blaturile devin tari la atingere. Lasa sa se raceasca 10 min în tavi și apoi transfera pe gratar metalic și lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema de glazura combina untul cu brânza de vaci crema și zaharul pudra pâna la omogenizare și apoi încorporeaza zeama de portocale și coaja razuita.
Taie fiecare blat în 3 straturi subțiri și așaza pe platoul de servit primul strat cu nuci. Apoi stropește cu alcool și unge cu crema. Continua cu stratul cu portocala și crema iar stratul de deasupra va fi de portocala. „Îmbraca' tortul cu crema ramasa și orneaza marginea cu nuci și suprafața cu coaja de portocala cristalizata.