Tocăniță picantă de vită cu fasole
6 porții gata în 30 minute, 311 calorii per porție, 19 g grăsimi, 25 g carbohidrați
Ingrediente necesare tocanitei picante
1 lingură ulei de floarea-soarelui
100 g amestec de legume congelate
500 g carne tocată de vită
2-3 lingurițe condiment pentru fajita
400 g conservă de fasole, albă și roșie
200 g suc de roșii gros
150 ml supă limpede de vită, fierbinte
6 linguri smântână
O legătură mică pătrunjel
400 g cartofi tăiați sferturi, congelați și copți la cuptor
Cum prepari tocănița picantă
1 Încinge uleiul într-un vas larg cu baza dublă, prăjește amestecul de legume 4-5 minute, până când se înmoaie. Adaugă carnea tocată și continuă să prăjești 5-6 minute, până când se rumenește.
2 Adaugă condimentul și ține pe foc 1 minute, adaugă fasolea, sucul de roșii și supa de vită. Adu la punctul de fierbere și acoperă vasul cu capac. Lasă să fiarbă la foc mic 5 minute. Servește cu o lingură de smântână, presărat cu pătrunjel și cartofi picanți.