Tarte portugheze cu smântână
Tarte tradiționale portugheze, delicioase. Se fac foarte simplu, cu smântână și scorțișoară din plin! Portughezii le numesc 'pasteis de nata'. Iata cum se fac:
* 8 bucăți * timp de preparare 1 h
Foto tarte portugheze cu smântână Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru aluat:
400 g aluat pentru foietaj (decongelat, lăsat la temperatura camerei)
7-8 linguri scorțișoară măcinată
Pentru umplutură:
1 pahar mare smântână
1 ou
Coaja rasă de la 1 portocală
Coaja rasă de la ½ lămâie
1 plic (mare) zahăr pudră
1 esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
1. Ia aluatul pentru foietaj și întinde-l bine pe o suprafață curată, apoi pudrează-l cu scoțișoară. Frământă-l și mai adaugă scorțișoară până se întinde omogen. Rulează-l, apoi împarte-l în 8 bile de aluat.
2. Pe o tavă de brioșe cu fundul în sus, întinde câte o bilă de aluat, cât să arate ca un căpăcel cu gura în jos. Așază așa tot aluatul, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
3. Între timp poți prepara umplutura pentru tartele portugheze: într-un castron bate smântâna cu oul până ce se omogenizează, apoi poți aduăga pe rând și celelalte ingrediente. Bate până se incorporează toate.
4. Scoate tava din cuptor și întoarce căpăcelele de aluat. Așază-le în interiorul găurilor de brioșe, apoi toarnă umplutură în ele. Dă tava la cuptor din nou, pentru încă 20 de minute (sau până ce umplutura începe să se închidă la culaore pe deasupra. Lasă-le să se răcească.
Poftă bună!