Tarte cu praz și costiță

tarte cu praz și costiță

Delicioasele tarte cu praz și costiță se servesc, de regulă, ca aperitiv. Se prepară în aproximativ 40 de minute.

* 457 calorii per porție * 32 g grăsimi per porție

Ingrediente necesare preparării tartelor

100 g costiță, tăiată cuburi

20 g unt

2 fire praz, tăiat felii

100 ml vin alb sec

6 linguri smântână

500 g foitaj

4 fire cimbru, vârfurile rupte

Mod de preparare

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Rumenește la foc mic costița 10 minute.

2 Încinge untul în același vas și prăjește prazul 5 minute, potrivește gustul de sare și piper. Stinge cu vinul și lasă să fiarbă 5 minute, până când prazul se înmoaie și lichidul este complet absorbit. Adaugă 3 linguri smântână și pune și costița din nou în vas. Ia vasul de pe foc.

3 Întinde aluatul într-o foaie de grosimea unei monede, decupează 6 cercuri cu diametrul de 12 cm. Marchează o margine de jur împrejur de 1 cm și așază pe tava de copt. Unge foitajul cu smântâna rămasă și apoi așază în mijloc prazul amestecat cu costiță și jumătate din cimbru. Dă la cuptor 15-20 minute. Presară cimbrul rămas.

Descoperă alte 3 rețete de tarte delicioase:

Tarte cu cașcaval

Tarte cu sparanghel și nuci de pin

Tarte cu fructul pasiunii și bezea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare