Tarte cu fructul pasiunii și bezea
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/06/tarte-bezea.jpg)
Încearcă această combinație de arome exotice și nu vei regreta!
• 6 porții • Gata în 40 min + plus timp de racire • 661 calorii per porție • 38 g grasimi
INGREDIENTE
■ 400 g aluat de tarta – poți folosi fonduri de tarta cumparate de-a gata
■ 125 g zahar tos
■ Coaja rasa de la 2 portocale, plus 4 linguri zeama
■ Zeama de la 2 buc fructul pasiunii, trecut prin sita
■ 150 ml frișca lichida
■ 2 pachete gelatina
■ 3 galbenușuri
■ Bucați de mango congelat, pentru ornat
PENTRU BEZEA
■ 3 albușuri
■ 175 g zahar tos auriu
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tava de copt în interior pentru a se încinge.
2 Întinde aluatul într-o foaie și decupeaza 6 cercuri; așaza-le în 6 forme de tarta de 10 cm. Înțeapa din loc în loc și da la congelator 15 min.
3 Într-o cana mare pune zaharul, coaja rasa și zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, frișca și gelatina. Da la microunde 3 min la temperatura potrivita, pâna când se îngroașa și se omogenizeaza. Încorporeaza galbenușurile.
4 Acopera tartele cu hârtie și boabe de fasole și da la cuptor, pe tava 8 min. Îndeparteaza hârtia și boabele și da din nou la cuptor 2 min.
5 Micșoreaza temperatura la semnul 4/180°C. Toarna crema în formele de tarta.
6 Între timp, prepara bezeua: bate albușurile spuma și adauga treptat zaharul, pâna când bezeaua devine densa și lucioasa.
7 Pune pe fiecare tarta o lingura de bezea și da din nou la cuptor 15 min, pâna când se întarește. Presara bucațele de mango congelat și servește.