Tarte cu pere, ciocolată și migdale
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/09/tarte-pere.jpg)
Întotdeauna mi-a plăcut toamna pentru bogăția de fructe delicioase, din care poți face numeroase mâncăruri și deserturi. De această dată îți propun tarte cu pere, ciocolată și fulgi de migdale.
foto tarta cu pere si ciocolata Shutterstock
INGREDIENTE
6 pere decojite și fără sâmburi, tăiate pe jumătate
12 forme de aluat de tarte (medii)
400 ml vin muscat
400 g zahăr tos
Zeama de la o portocală
2 batoane de scorțișoară
600 ml apă
Pentru umplutură:
300 ml lapte condensat
250 g ciocolată neagră (cel puțin 70% cacao)
1 esență de rom
Pentru ornat:
Fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE
1. Fierbe apa cu muscatul, zahărul și zeama de portocală într-o oală mare (în care vor încăpea perele), la foc mediu. Când începe să clocotească, adaugă bucățile de pere și acoperă oala cu capacul. Lasă la foc mic timp de 15-20 de minute. La final, îndepărtează 500 ml din lichidul din oală și ține-l pe foc până se îngroașă ca un sirop. Lasă perele să se răcească în restul de lichid rămas.
2. Amestecă laptele condensat cu esența de rom și ține-le pe foc până încep să fiarbă, apoi adaugă și ciocolata mărunțită. Amestecă până se topește complet. Lasă să se răcească.
3. Ttoarnă ciocolata topită în formele de tarte, apoi așază câte o jumătate de pară pe deasupra. Ornează cu fulgi de migdale și lasă la frigider. Servește cu siropul cald, întins peste pară.