Tartă cu miere
30 bucăți gata în 2 ore și 15 minute, 240 calorii per porție, 14 g grăsimi, 27 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tartei
500 g aluat fraged
40 g fulgi de ovăz
700 g melasă sau miere
400 g frișcă lichidă
1 lingură zeamă de lămâie
3 ouă
2 batoane crocante, zdrobite
Cum prepari tarta cu mere
1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge și tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de 25 cm. Așază foaia de aluat în tavă, taie marginile și dă la congelator 30 min. Păstrează bucățile de aluat tăiate.
2 Așază deasupra aluatului o folie de aluminiu și pune deasupra fasole uscată. Dă la cuptor 15 min, îndepărtează fasolea și folia și dă din nou la cuptor 10 min. Lasă să se răcească ușor și dacă marginea aluatului s-a scurtat, completează cu aluatul rămas.
3 Mărunțește fulgii de ovăz și combină cu melasa, frișca, zeama de lămâie și ouăle. Toarnă compoziția în formă și dă la cuptor 30 min. Micșorează temperatura la semnul 1/120 C și continuă să ții la cuptor 30 min. Lasă să se răcească, taie pătrate și presară batonul zdrobit deasupra.
Sursa foto: shutterstock.com