Tăieței cu alune
4 porții gata în 10 minute, 599 calorii per porție, 28 g grăsimi, 64 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tăiețeilor cu alune
– 275 g tăieței cu ou
– 1 lingură ulei de susan
– 1 lingură ulei de floarea-soarelui
– 300 g dovlecei
– 2 morcovi mari, tăiați felii
– 2 ardei, tăiați fâșii
– 100 g ceapă verde, tăiată segmente de 4 cm
– 2 linguri pastă de curry
– O conservă mică de lapte de cocos
– 100 ml concentrat de legume fierbinte
– 150 g creveți prefierți
– Câteva fire de busuioc rupt
– Sferturi de lămâie pentru servit
– 50 g alune rumenite nesărate, zdrobite, pentru servit
Cum prepari tăiețeii cu alune
1 Fierbe tăiețeii în apă cu sare și apoi clătește-i sub jet rapid de apă rece. Scurge-i bine de apă și toarnă uleiul de susan, amestecă.
2 Încinge uleiul într-un vas mare adâncit – wok – adaugă toate legumele și prăjește 2 minute, amestecând continuu. Adaugă pasta de curry și continuă să ții pe foc 1 min. Stinge cu laptele de cocos și concentratul și lasă să se încălzească. Adaugă tăiețeii și creveții și lasă pe foc 1 minut. Adaugă busuioc și servește cu alune și cu sferturi de lămâie.