Tăieței cu alune

taietei cu alune

4 porții gata în 10 minute, 599 calorii per porție, 28 g grăsimi, 64 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tăiețeilor cu alune

– 275 g tăieței cu ou

– 1 lingură ulei de susan

– 1 lingură ulei de floarea-soarelui

– 300 g dovlecei

– 2 morcovi mari, tăiați felii

– 2 ardei, tăiați fâșii

– 100 g ceapă verde, tăiată segmente de 4 cm

– 2 linguri pastă de curry

– O conservă mică de lapte de cocos

– 100 ml concentrat de legume fierbinte

– 150 g creveți prefierți

– Câteva fire de busuioc rupt

– Sferturi de lămâie pentru servit

– 50 g alune rumenite nesărate, zdrobite, pentru servit

Cum prepari tăiețeii cu alune

1 Fierbe tăiețeii în apă cu sare și apoi clătește-i sub jet rapid de apă rece. Scurge-i bine de apă și toarnă uleiul de susan, amestecă.

2 Încinge uleiul într-un vas mare adâncit – wok – adaugă toate legumele și prăjește 2 minute, amestecând continuu. Adaugă pasta de curry și continuă să ții pe foc 1 min. Stinge cu laptele de cocos și concentratul și lasă să se încălzească. Adaugă tăiețeii și creveții și lasă pe foc 1 minut. Adaugă busuioc și servește cu alune și cu sferturi de lămâie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar