Pui cu crustă crocantă și sos
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/pui-cu-crusta-crocanta-si-sos.png)
Rezultă 25 bucăți, gata în 25 minute
Ce ingrediente folosești la prepararea puiului cu crusta crocanta si sos
– 250 g fileuri de pui
– 2 linguri făină integrală
– 1 linguriță boia dulce
– 1 ou bătut
– 150 g fulgi de porumb zdrobiți
– 2 linguri ulei de floarea-soarelui
Pentru sosul de înmuiat
– 50 ml smântână
– 50 g cremă de brânză de vaci
– 1 fir ceapă verde tocată mărunt
Pentru servit
Salată verde, piure de cartofi, fasole albă sau orice alte legume – după preferință
Cum prepari puiul cu crusta
1 Taie carnea bucăți egale de mărimea degetului mare. Combină făina și boiaua și întinde-o pe suprafața de lucru. Bate oul cu o lingură de apă: întinde fulgii de porumb pe platou separat.
2 Dă carnea prin făină, apoi prin ou și la sfârșit prin fulgi de porumb. Lasă să stea deoparte la rece, acoperit, 30 minute.
3 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Încinge uleiul într-un vas pe foc și prăjește carnea 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenește uniform. Așază carnea în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor 5 minute.
4 Între timp, fierbe sau încălzește legumele. Combină smântâna, brânza de vaci și ceapa verde și servește cu legumele și carnea rumenită.