Supă Jambalaya
6 porții, 293 calorii per porție, 15 g grăsimi, 21 g carbohidrați
Ingrediente necesare supei
1 lingură ulei
1 ceapă mică, tocată
1 codiță de țelină, tocată
2 căței de usturoi
1-3 buc ardei iute, tocat
2 ½ lingurițe boia dulce
1 foaie de dafin
3 crenguțe cimbru
1,25 litri supă limpede de pui
500 g sos gros de roșii
350 g cârnați uscați, tăiați
220 g creveți
1 ardei gras roșu și 1 verde, tăiat felii
250 g orez cu bobul lung, fiert dinainte
25 g pătrunjel, tocat
Citeşte şi: Supă de cocoș. Cele mai delicioase rețete
Cum prepari supa Jambalaya
1 Într-un vas încinge jumătate din cantitatea de ulei și prăjește ceapa și țelina 5 min, apoi adaugă usturoiul și chilli. Micșorează flacăra și ține pe foc 5 min. Adaugă condimentele, dafinul și cimbrul. amestecă ine, stinge cu supa limpede și sosul de roșii. Acoperă vasul cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 20 min.
2 Încinge uleiul rămas și prăjește cârnații; scurge-i de grăsime pe hârtie absorbantă și adaugă-i în supă împreună cu creveții și aardeiul și încălzește complet. Adaugă orezul fierbinte, potrivește gustul de sare și piper și servește presărat cu pătrunjel.