Supă cremă de roșii
Nu există om căruia să nu-i placă să savureze o supă cremă de roșii, cu crutoane sau fără, cu smântână sau fără… caldă sau rece. Este un fel de mâncare cu care niciodată nu dai greș atunci când niciun gust pare că nu te satisface.
Partea întunecată a acestei supe se ascunde în… genetică. Roșiile nu mai sunt cele pe care le știam odinioară. Gustul roșiilor a fost modificat sau sacrificat pe altarul durabilității fructului. Da, din punct de vedere botanic, roșia este un fruct pentru că se formează din pistilul unei flori fecundate ce conține semințe. Gustul roșiilor s-a pierdut în goana după îmbunătățirea mărimii, a randamentului și-a rezistenței.
Din fericire, specialiștii țin să ne liniștească: avem informatiile genetice de care e nevoie pentru a reintroduce aromele care lipsesc.
Supă cremă de roșii, ingrediente pentru 4 porții
Timp de pregătire și de gătit: 30 min
- 1,5 kg roșii potrivite
- 150 g unt
- 50 g busuioc uscat
- 4 felii de Mozarella (brânza dulce de bivoliță)
- 1 fir de mărar, pentru ornat
- sare, piper, după gust
Mod de preparare
Căutați roșii din zonele rurale, acolo unde se mai păstrează soiul original și nealterat. Spălați roșiile și opăriți-le într-un vas cu 2 litri de apă, timp de 10 minute. Apoi pasați-le, până obțineți un amestec cremos.
Separat, într-o oală, topiți untul. Adăugati crema de roșii, busuiocul mărunțit, sarea și piperul, și lăsați să fiarbă încă 20 de minute.
Serviți crema de roșii caldă, cu o felie de Mozarella sau o lingră de smântână, și crutoane uscate sau coapte în cuptor. Puteți orna cu un fir de mărar sau busuioc.