6 porții gata în circa 5 ore, 358 calorii per porție, 12 g grăsimi, 8 g carbohidrați
– 1,5 kg spată de porc fără os
– 1 pachet condiment pentru grătar
– 1 linguriță piper negru zdrobit
– 1 lingură ulei
– 8 linguri ketchup
– 4 linguri oțet de mere
– 2 linguri sos Worcestershire
– 1 lingură miere
1 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C, presară carnea cu condimentul, piperul și unge cu ulei. Așaz-o în tava de copt și dă la cuptor 1 oră.
2 Între timp, combină ketchup-ul, oțetul, sosul Worcestershire și mierea.
3 Degresează sucurile din tavă și toarnă amestecul de sosuri în jurul cărnii. Acoperă tava cu folie de aluminiu și micșorează temperatura la semnul 3/150°C. Dă la cuptor 4 ore sau frige la grătar dacă preferi gustul afumat.
4 Așază carnea pe fundul de lemn și sfâșie-o cu furculița bucăți mici. Pune carnea din nou în sucurile din tavă care au scăzut între timp și sunt de
consistența unui sos. Servește carnea așezată pe cartofi dulci copți sau pe chifle, cu salată de varză albă cu morcov, sau rucola și presărat cu ardei iute,
tăiat felii și ceapă verde.
Food editor: Constanța Penverne
Foto: TIME INC/Essentials