Sote de verzișoare de Bruxelles și fasole verde
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/01/sote-legume.jpg)
Odata fierte la aburi, legumele se încalzesc rapid în unt aromatizat. Din varză de Bruxelles și fasole verde faci o garnitură excelentă.
* timp de preparare 10 minute
INGREDIENTE
250 g verzișoare de Bruxelles, taiate în doua, daca sunt prea mari
250 g fasole verde
250 g mazare
2 linguri ceapa, tocata
1 cațel de usturoi
75 g unt
3 crenguțe de cimbru, marunțit
1-2 linguri vin alb sec
MOD DE PREPARARE
1 Fierbe legumele la aburi 3-5 min, pâna când se patrund. Trece-le rapid sub jet de apa rece și pastreaza-le în bol cu cuburi de gheața pâna în momentul folosirii.
2 Soteaza ceapa și usturoiul în unt 5 min. Stinge cu vinul și adauga cimbrul și lasa sa dea câteva clocote și apoi adauga legumele scurse de apa. Amesteca pentru a se unge uniform. Potrivește gusturl de sare și piper și servește.
Vezi mai multe rețete cu fasole verde