4 porții gata în 15 minute, 659 calorii per porție, 31 g grăsimi, 43 g carbohidrați
– 2 linguri pastă miso – de cumpărat din magazinele de specialitate
– 6 vin de orez, vin alb sec
– 4 fileuri de somon
– 2 linguri ulei de floarea-soarelui
– 200 g fasole verde, tăiată
– O legătură ceapă verde, tocată
– 1 lingură semințe de susan
– 600 g tăieței fierți
– 225 g rădăcini de bambus, scurse de lichid
1 Într-un vas adâncit combină pasta miso cu vinul. Adaugă fileurile de somon și unge-le uniform.
2 Într-un vas larg pe foc încinge 1 lingură ulei de floarea soarelui și prăjește somonul scurs de marinată. Prăjește 4 minute pe fiecare parte.
3 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas adâncit – wok – și prăjește fasolea, ceapa verde și semințele de susan. Stinge cu marinata rămasă, 3 linguri apă, tăiețeii și rădăcinile de bambus. Ține pe foc 2-3 min până când se încălzește complet. Servește tăiețeii pe farfuriile de servit cu câte un file de somon așezat deasupra.