Somon cu sos pesto de mentă
4 porții gata în 15 minute, 611 calorii, 37,5 g grăsimi, 21 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării somonului cu sos pesto de mentă
– 4 fileuri de somon de circa 200 g fiecare
– 1 lămâie, plus sferturi pentru servit
– 1 legătură mare de menta proaspătă
– 100 g rucola
– 30 g cajun rumenit
– 2 linguri ulei de măsline plus pentru uns
– 50 g parmezan răzuit
Cum prepari somonul cu sos pesto de mentă
1 Unge fileurile de somon cu ulei și prăjește în vas neaderent 5 min pe fiecare parte. Stropește cu zeama de la ½ lămâie.
2 Între timp, pentru a prepara sosul pesto pune în tocătorul electric menta, o mână de rucola, zeama de lămâie rămasă, cajun și mărunțește. Adaugă uleiul și 2 linguri apă și combină. Adaugă parmezanul și combină.
3 Servește somonul cu sosul pesto, rucola, sferuri de lâmâie și cartofi noi fierți.
Pont: Acest sos pesto se combină perfect cu toate tipurile de pește și chiar cu carne și paste.