Cartofi-bărcuțe cu brânză Cheddar și bacon
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/cartofi-barcute-cu-branza-cheddar-si-bacon.jpg)
Cartofii-bărcuțe sunt o mâncare potrivită pentru cină. Durează ceva până sunt gata, însă sunt atât de delicioși încât merită tot efortul. Din cantitățile pe care ți le prezentăm în această rețetă vor ieși 8 porții, care, în cazul în care nu sunt consumate, pot fi păstrate la frigider.
Ingrediente necesare preparării cartofilor-bărcuțe
– 8 cartofi mari
– 70 g unt
– ½ cană cu lapte (degresat sau integral)
– 3 linguri smântână
– 100 g brânză Cheddar
– 150 g bacon prăjit
– Sare și piper
– Verdeață pentru ornat (pătrunjel)
Cum prepari cartofii-bărcuțe
Pentru început, coace cartofii la foc mediu aproximativ o oră. După scurgerea timpului, scoate-i din cuptor și lasă-i puțin să se răcească. Când s-au răcit suficient încât să-i poți lua în mână, taie-i pe jumătate în lungime și, cu ajutorul unei linguri, scoate-le miezul. Introdu miezul cartofilor în mixer, iar cojile așază-le într-un vas termorezistent.
Topește untul, apoi adaugă-l în mixer împreună cu laptele și smântâna. Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Pune sare și piper după gust și amestecă din nou.
Umple cojile de cartofi cu această compoziție și introdu-i în cuptor, la foc mediu, pentru încă 15-30 minute.
După scurgerea timpului, scoate-i din cuptor, rade pe deasupra brânză Cheddar, presară bacon prăjit și mărunțit și verdeață. Introdu cartofii pentru a treia oară în cuptor pentru ca ingredientele adăugate la urmă să se întrepătrundă.
Poftă bună!
Sursa foto: 123rf.com