De ce este sănătos să bei mai multă apă cu fructe?

Unii susțin că adăugarea de fructe și ierburi proaspete este cheia pentru eliminarea toxinelor, creșterea nivelului de energie și promovarea pierderii în greutate. Există multe motive pentru care consumul de apă detoxifiantă are beneficii valoroase pentru sănătate.

Apa cu infuzie de fructe sau apa de detoxifiere se obține prin adăugarea de diferite combinații de fructe, ierburi și legume în apă pentru a o infuza cu aromele lor. Este foarte ușor de preparat acasă, folosind orice număr de combinații pe care le preferi.

Deoarece apa infuzată cu fructe se face prin infuzarea aromelor (mai degrabă decât prin amestecarea sau stoarcerea fructelor și legumelor), aceasta este, în mod natural, foarte săracă în calorii și zahăr.

De ce să bei apă cu infuzie de fructe / apă de detoxifiere?

Potrivit True Citrus, există o mulțime de motive excelente pentru a bea apă, nu doar apă infuzată, în loc de alte băuturi. Dacă plănuiești să înlocuiești băuturile zaharoase, cum ar fi sifonul sau sucul de fructe, cu apă infuzată cu fructe, ai succes! O alternativă mult mai sănătoasă, apa de detoxifiere este:

 • Săracă în zahăr (în afară de cantitatea mică de zahăr prezentă în mod natural în fructe)
 • Mai hidratantă (atunci când oamenii se bucură de aroma ușoară a apei de detoxifiere, sunt mai predispuși să bea)
 • Scăzută în calorii (care cresc dacă mănânci fructele sau legumele după ce bei)
 • Răcoritoare (aromele ierburilor, legumelor și fructelor sunt în mod natural răcoritoare)

Un alt mare beneficiu este că, dacă încerci să reduci consumul de alcool, apa cu infuzie de fructe va face tranziția mult mai ușoară. Există o mulțime de calorii inutile în alcool, care se adună cu adevărat după câteva halbe de bere sau câteva pahare de vin. Apa detoxifiantă are multă aromă și doar calorii care provin din fructe și legume.

Apa infuzată cu fructe este apreciată și chiar preferată de oameni datorită:

 • Gustului dulce și delicat
 • Conținutului de vitamine. Vitamina C conținută în fructe s-a dovedit a fi benefică pentru sistemul imunitar. Deși apa infuzată cu fructe conține cantități variabile, unii oameni se bucură să mănânce fructele după ce beau, ca sursă de vitamine suplimentare.
 • Sprijin digestiv. Digestia este mai bună atunci când organismul este bine hidratat, chiar și cu apă simplă. Cu toate acestea, dacă apa infuzată cu fructe te încurajează să bei, atunci aceasta va fi, la rândul ei, benefică pentru sistemul tău digestiv.
 • Efecte de echilibrare a greutății. Persoanele care beau multă apă în fiecare zi au tendința de a pierde mai mult în greutate decât cele care nu o fac, dar, din nou, aceste rezultate sunt obținute din consumul de apă plată. Infuziile de fructe încurajează consumul de mai multă apă, iar aceasta este cea care susține o greutate echilibrată.

Cum pot infuza fructele acasă?

Începe cu apă rece de la robinet sau apă filtrată, apoi alege o combinație de arome pe care vrei să o folosești. Câteva combinații excelente pentru apa infuzată cu fructe sunt:

 • Lămâie și căpșuni
 • Căpșuni și busuioc
 • Pepene roșu și mentă
 • Castravete și mentă
 • Ananas și ghimbir

Pentru a pregăti, taie ingredientele în felii (sau rupe ierburile în bucăți mari) și adaugă-le în apă. Cu cât folosești mai mult dintr-un ingredient și cu cât îl lași mai mult timp la infuzat, cu atât mai puternice vor fi aromele.

Păstrează apa de detoxifiere la frigider în timpul infuzării, apoi îndepărtează fructele și ierburile după ce a trecut timpul dorit (nu mai mult de 12 ore). Fructele și legumele vor începe în mod natural să se descompună în apă și să devină moi, așa că, dacă doriți să vă bucurați să le mâncați sau să le adăugați la smoothie-uri, atunci scoateți-le puțin mai devreme.

Pentru a accelera procesul, sfărâmă fructele și ierburile înainte de a le adăuga în apă.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar