Salată de peşte afumat cu orez, ouă şi legume
Toate ingredientele se potrivesc şi se combină delicios – menită să sature o mulţime de oameni.
6 porţii • Gata în 25 minute • 419 calorii per porţie • 16 g grăsimi
250 g peşte afumat
250 g file de somon afumat
500 ml lapte
1 foaie de dafin
1 lingură ulei
25 g unt
2 fire praz, tăiat felii
1 ceapă mică, tocată
3 linguri praf de curry
1⁄2 linguriţe turmeric – opţional
■ 250 g orez basmatic
■ 600 ml supă limpede de legume
■ 200 g mazăre congelată
■ 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
■ Zeama de la 1⁄2 lămâie, plus sferturi pentru servit.
■ 4 ouă, fierte moi, curăţate de coajă şi tăiate sferturi
1 Pune peştele într-un vas larg şi acoperă cu laptele. Adaugă dafinul şi fierbe 10 minute la foc mic. Lasă deoparte să se răcească şi apoi mărunţeşte fâşii.
2 Între timp, încinge uleiul şi untul într-un vas larg şi rumeneşte prazul şi ceapa 10 minute, până când se pătrund. Adaugă turmericul şi curry şi ţine pe foc încă 2 minute.
3 Adaugă orezul şi stinge cu supa. Lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 6-8 minute, până când aproape se pătrunde.
Adaugă mazărea şi ţine pe foc 1 minut, adaugă pătrunjelul, zeama de lămâie, piper, peştele şi ouăle. Serveşte cu sferturi de lămâie pentru stropit.
Vezi şi Tort de ciocolată – Pădurea Neagră
Incearca si aceasta reteta de salata de ton cu oua fierte