Orez prăjit rapid cu creveţi
Orezul prefiert se găteşte rapid de aceea e ideal pentru o cină rapidă şi gustoasă! 4 porţii • gata în 20 minute • 375 calorii per porţie • 2 g grăsimi
■ 2 linguri ulei de floarea soarelui
■ 3 eşalote, tăiate felii
■ 260 g amestec de legume pentru prăjit
■ 250 g orez prefiert basmati
■ 6 linguri concentrat de legume
■ Zeama şi coaja rasă de la 2 lămâi, plus sferturi pentru servit
■ 350 g creveţi uriaşi
■ 50 g arahide nesărate
Mod de preparare
1 Încinge 1 lingură ulei şi prăjeşte eşalotele, până când devin crocante. Pune-le deoparte pe hârtie absorbanta.
2 Încinge uleiul rămas şi prăjeşte legumele prin metoda stir-fry 2 minute, până când încep să se înmoaie şi apoi adaugă orezul şi continuă să praje_ti 2 min.
Toarnă concentratul de legume, roşiile în conservă, zeama şi coaja rasă de lămâie şi 1 lingură apă. Amestecă pentru a se unge uniform.
3 Adaugă creveţii şi continuă să ţii pe foc pâna când devin roz. Serveşte cu sferturi de lămâie, arahide şi eşalote crocante presărate deasupra.
Vezi şi Preparate delicioase în stil tailandez
Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți