Salată Cezar new-yorkeză
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/08/salata-cezar-new-yorkeza.png)
6 porții gata în 30 minute+timp de marinat, 490 calorii per porție, 27 g grăsimi, 8 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării salatei
– 1,2 kg carne de pui dezosată tăiată bucăți
– 2 căței de usturoi tocat
– Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
– 2 lingurițe muștar de Dijon
– 4 buc file de anșoa tocate
– 150 g iaurt natur, plus 2-3 linguri
– 125 ml ulei de măsline plus încă 1 lingură
– 1 ardei iute tăiat felii
– 1 gălbenuș
– O lingură de sos Worcestershire
– 200 g salată verde creață
– 50 g crutoane
– 50 g parmezan
Cum prepari salata Cezar new-yorkeză
1. Într-o pungă mare de plastic pune carnea, 1 cățel de usturoi tocat, lămâia, coaja și zeama, muștarul, 2 fileuri de anșoa. Adaugă iaurtul, 1 lingură ulei, ardeiul iute și piper negru proaspăt măcinat. Amestecă bine și lasă la marinat 2 ore.
2. Frige carnea la grătar uniform, pe toate părțile și apoi taie felii.
3. Între timp, pentru a prepara vinegreta, pune într-un bol usturoiul rămas, puțină zeamă de lămâie, anșoa și muștarul, gălbenușul și sosul picant. Amestecă viguros cu blenderul și apoi cu telul electric, toarnă uleiul pentru a prepara o maioneză. Adaugă 2-3 linguri iaurt și diluează cu puțină apă. Potrivește gustul de sare și piper.
4. Servește salata verde cu friptura, stropește cu maioneza și presară crutoane și fâșii de parmezan.