Ruladă Irish Coffee cu bezea
12 porții gata în 1 oră și 30 minute, 258 calorii per porție, 18 g grăsimi, 18 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării ruladei
4 albușuri
125 g zahăr tos
2 lingurițe amidon
300 ml frișcă lichidă
3 linguri cacao
2 linguri whisky
2 linguri lichior Bailey’s
1 lingură zahăr pudră
50 g boabe de cafea în ciocolată
100 g ciocolată amăruie
2 linguri frișcă lichidă
Cum prepari rulada Irish Coffee cu bezea
1 Încinge cuptorul la semnul 2/150˚C. Tapetează forma de copt de 30×20 cm cu hârtie de copt.
2 Bate albușurile spumă tare și adaugă zahărul și amidonul. Întinde bezeaua uniform și dă la cuptor 1 oră. Lasă să se răcească în tavă.
3 Bate frișca cu 2 linguri cacao, alcoolul, până când se întărește. Cerne cacaua rămasă și zahărul pudră pe o coală de hârtie și răstoarnă foaia de bezea pe ea. Dezlipește hârtia de copt de pe foaia de bezea.
4 Întinde crema pe foaie și presară boabele de cafea. Rulează pe latura mai scurtă cu ajutorul hârtiei pe care ai cernut cacaua și zahărul pudră. Așază pe platoul de servit.
5 Topește ciocolata cu frișca lichidă și stropește rulada înainte de servire.