Coroniță cu ciocolată albă și petale de trandafir
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/02/coronita-cu-ciocolata-alba-si-petale-de-trandafir-1.png)
12 porții gata în 1 oră și 30 minute, 450 calorii per porție, 23 g grăsimi, 53 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării coroniței cu ciocolată albă
250 g unt înmuiat
250 g zahăr
140 ml lapte bătut
2 ouă bătute
4 linguri Prosecco
câteva picături apă de roze
coaja rasă de la 1 lămâie
1 linguriță esență de vanilie
375 g făină cu factor de creștere
1 linguriță bicarbonat
Pentru ornat
150 g ciocolată albă
3 linguri Prosecco
2 linguri frișcă lichidă
colorant alimentar roz
petale de trandafiri deshidratate
Cum prepari coronița cu ciocolată albă și petale de trandafir
1 Încinge cuptorul la semnul 3/160˚C. Unge cu unt o formă rotundă de copt cu gaură la mijloc. Combină untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și devine cremos. Într-o cană amestecă oul, laptele bătut, Prosecco, apa de roze, coaja rasă de lămâie, esența de vanilie. Combină cu untul și amestecă omogen.
2 Cerne făina și bicarbonatul și încorporeaz-o cu mișcări delicate de jos în sus.
3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră, până când crește și se întărește. Lasă să se răcească 20 minute în formă și apoi scoate checul pe grătar metalic să se răcească complet.
4 Pentru a prepara glazura, topește ciocolata cu Prosecco și frișca lichidă. Adaugă colorantul roz și apoi toarnă deasupra. Ornează și servește.