Coroniță cu ciocolată albă și petale de trandafir

coronita cu ciocolata alba si petale de trandafir

12 porții gata în 1 oră și 30 minute, 450 calorii per porție, 23 g grăsimi, 53 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării coroniței cu ciocolată albă

250 g unt înmuiat

250 g zahăr

140 ml lapte bătut

2 ouă bătute

4 linguri Prosecco

câteva picături apă de roze

coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriță esență de vanilie

375 g făină cu factor de creștere

1 linguriță bicarbonat

Pentru ornat

150 g ciocolată albă

3 linguri Prosecco

2 linguri frișcă lichidă

colorant alimentar roz

petale de trandafiri deshidratate

Cum prepari coronița cu ciocolată albă și petale de trandafir

1 Încinge cuptorul la semnul 3/160˚C. Unge cu unt o formă rotundă de copt cu gaură la mijloc. Combină untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și devine cremos. Într-o cană amestecă oul, laptele bătut, Prosecco, apa de roze, coaja rasă de lămâie, esența de vanilie. Combină cu untul și amestecă omogen.

2 Cerne făina și bicarbonatul și încorporeaz-o cu mișcări delicate de jos în sus.

3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră, până când crește și se întărește. Lasă să se răcească 20 minute în formă și apoi scoate checul pe grătar metalic să se răcească complet.

4 Pentru a prepara glazura, topește ciocolata cu Prosecco și frișca lichidă. Adaugă colorantul roz și apoi toarnă deasupra. Ornează și servește.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar