Ruladă cu şuncă şi brânză topită

ruladă cu șuncă și brânză topită

Rulada cu şuncă şi brânză topită este un aperitiv uşor de făcut, gustos şi aspectuos. O poţi pregăti oricând ai chef să-ţi răsfeţi papilele gustative. Sau pe cele ale invitaţilor. 

Ingrediente necesare

Pentru două rulade, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 foi de plăcintă
  • 16 felii de brânză topită
  • 16 felii de șuncă presată (în loc de șuncă, poți folosi carne de pui fiartă/prăjită, pe care o vei rupe fâșii)
  • suc de roșii sau bulion
  • sare și piper
  • gălbenuș de ou cu care vei unge ruladele înainte de a le băga la cuptor

Cum pregătești rulada cu șuncă și brânză topită

Pentru a prepara prima ruladă, întinde două foi de plăcintă suprapuse. Așază 8 felii de brânză topită peste foile de plăcintă, răspândindu-le după cum dorești. Peste feliile de brânză, așază 8 felii de șuncă (sau fâșiile de carne de pui, suficiente cât să acopere feliile de brânză). Pe deasupra pune 2-3 linguri de suc de roșii sau de bulion, apoi sare și piper.

Rulează strâns foaia de plăcintă și împăturește capetele, în așa fel încât să nu iasă conținutul pe la capete. Unge rulada cu gălbenuș de ou și așaz-o în tavă. Procedează la fel și pentru cea de-a doua ruladă cu șuncă și brânză topită.

Introdu tava la cuptor, la foc mediu, 20-30 de minute. Ruladele sunt gata când sunt rumenite.

Se pot mânca fie calde, fie reci.

Sursa foto: 123rf.com

Vezi și

Ruladă cu cremă de lapte şi lămâie

Ruladă de bezea cu smochine şi fistic

Ruladă cu înghețată de zmeură

Ruladă Irish Coffee cu bezea

Ruladă cu kiwi și vanilie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare