Ruladă cu înghețată de zmeură
12 porții gata în 40 de minute + timp de răcire și congelare, 214 calorii per porție, 6 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării ruladei cu înghețată de zmeură
– 1 litru înghețată de vanilie
– 3 ouă
– 185 g zahăr tos plus pentru presărat
– 75 g făină cu factor de creștere
– 200 g zmeură proaspată plus pentru servit
– 4 linguri gem de zmeură
– 2 linguri zahăr pudră
Cum prepari rulada cu înghețată de zmeură
1 Lasă înghețată la temperatura camerei sa se înmoaie ușor atât cât sa o poți întinde pe o foaie de hârtie de copt. Rulează și împachetează ca sa obții un sul lung de 5×30 cm. Răsucește hârtie la capete și dă la congelator până când se solidifică.
2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Bate ouăle cu zahărul până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare. Încorporează făina și apoi toarna compoziția într-o tavă de copt tapetată de 23×33 cm. Nivelează suprafața și dă la cuptor 12-15 minute, până când se rumenește și devine elastică la atingere.
3 Presară cu zahăr tos o foaie de hârie de copt și răstoarnă foaia de ruladă pe ea. Lasă să se răcorească.
4 Mărunțește zmeura și trece-o prin sită. Combină cu gemul și adaugă zahărul pudră. Fierbe la foc mic 5 minute, până când se îngroașă. Lasă să se răcească.
5 Unge foaia de ruladă cu sosul de zmeură, așază sulul de înghețată și rulează. Așază rulada pe platoul de servit și taie felii. Servește cu adaos de zmeură proaspătă.