4 porții gata în 25 de minute
– 4 cotlete de porc
– 6 frunze de salvie
– 1 ceapă roșie, tocată mărunt
– 1 morcov, tocat mărunt
– 1 codiță de țelină, tocată mărunt
– 3 linguri pastă de roșii deshidratate
– 1 ardei gras, tocat mărunt
– 4 linguri măsline negre, feliate
– 200 g paste sau orez
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Așază carnea în tava de copt și presară salvia. Stropește cu jumătate din cantitatea de ulei, presară sare și piper și dă la cuptor 20 minute sau până când se pătrund; lasă deoparte.
2 Între timp, încinge uleiul într-un vas neaderent și sotează ceapa, morcovul, țelina și ardeiul la foc mic 10 minute. Adaugă pasta de roșii, măslinele și 150 ml apă și lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.
3 Fierbe pastele conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj, scurge de apă și combină cu legumele sotate și potrivește gustul de sare și piper. Servește cu cotletele rumenite.
Pont: În altă variantă, înlocuiește salvia cu busuioc proaspăt.