Rețetă franțuzească: Cubulețe de ciocolată și vanilie

O prăjitură delicioasă, care arată și foarte bine. Francezii o adoră! Iată cum se fac cubulețele de ciocolată și vanilie!

cuburi-ciocolata-vanilie-2

Foto cubulețe ciocolată vanilie Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru blat

5 ouă la temperatura camerei

100 g zahăr

50 g făină

30 g cacao neîndulcită

½ pliculeț praf de copt

Pentru sirop

300 g zahăr

250 ml apă

Pentru crema de vanilie

1 litru lapte

250 g zahăr

3 pliculețe zahăr vanilat

1 esență de vanilie

250 g unt

200 g amidon

Pentru glazură

180 g chocolată neagră

1 linguriță unt

MOD DE PREPARARE

Pentru blat:

1. Amestecă într-un castron făina cu praful de copt și cacaoa. Separat, bate albușurile spumă cu zahărul, apoi incorporează gălbenușurile unul câte unul. La final adaugă și ingredientele uscate și toarnă aluatul în tava pentru prăjituri, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Lasă să se răcească după ce s-a copt. Însiropează-l cu zahărul topit în apă.

Pentru crema de vanilie:

2. Bate amidonul cu 150 ml de lapte bine de tot, într-o oală, apoi adaugă zahărul vanilat și cantitatea de lapte rămasă. Pune oala la foc mic și amestecă încontinuu. Când dă în clocot, bate crema energic cu ajutorul unui tel, iar când începe să se îngroașe, mai las-o pe foc două minute. Ia oala de pe aragaz, acoper-o cu hârtie de copt și las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei. După ce s-a răcit, adaugă untul înmuiat și amestecă bine. Întinde crema în strat gros peste aluatul răcit.

Pentru glazură:

3. Topește cantitatea de ciocolată cu untul și las-o să se răcească un pic, apoi întinde-o peste crema de vanilie.

4. Dă tava la frigider și las-o să stea cel puțin două ore. Rezultatul este foarte gustos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar