Rețeta de pască pe care o poate face oricine

reteta de pasca

Recunoaște: mănânci marginea de aluat fără umplutură, de la pască? Suntem mai mulți care nu o mâncăm… Iată care este rețeta de pască pe care o poate face oricine. Îți garantăm că nu mai rămâne nimic-nimic din ea! Se consumă până la ultimul dumicat. Garantat!

Chiar dacă pasca tradițională este cea cu aluat, adevărul este că e ceva de muncă la ea. Și asta deoarece se face cu aluat de cozonac, care trebuie frământat. Care durează ceva timp să îl prepari… În cazul în care te și pricepi. Rețeta de pască de mai jos este una fără aluat și seamănă mai degrabă cu un cheesecake. O vei prepara în doi timpi și trei mișcări și 100% îți va reuși.

Ai nevoie de: opt ouă, un kilogram de brânza dulce de vaci (un sortiment cu un conținut mai mare de grăsime), zece linguri de zahăr, 200 g smântână, 100 g de stafide înmuiate în apă călduță (poți folosi merișoare, dacă îți plac), esență de rom și de vanilie, trei linguri de făină, șase linguri de gris, un plic de praf de copt, coajă rasă de lămâie.

Cum se prepară

Pune stafidele la înmuiat în apă călduță în care adaugi esența de rom, și lasă-le să se hidrateze cel puțin trei ore.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune într-un vas încăpător brânza, gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie și mixează până când zahărul este complet dizolvat. Adaugă și smântâna, amestecând cu o spatulă până se incorporează.

În alt vas bate albușurile spumă și răstoarnă peste compoziția de brânză. Pune făina, grisul și praful de copt și amestecă ușor, cu grijă, pentru o bună omogenizare. Compoziția trebuie să aibă consistența unei maioneze moi. Dacă și se pare că este prea subțire, „reglează' cu gris. Adaugă stafidele scurse de apa în care au stat și amestecă din nou.

Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă, toarnă compoziția și dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Apoi redu temperatura la 160 de grade și lasă în continuare să se coacă timp de 35-45 de minute. Pasca e gata atunci când are o frumoasă culoare aurie.

Nu te speria dacă după coacere pasca este crescută bine, iar pe măsură ce se răcește „se lasă'. Așa se întâmplă. După ce s-a răcit fie o pudrezi cu zahăr, fie torni ciocolată topită. Cum îți place!

foto: Libertatea pentru Femei

Citeste și:

Pericolul din painea neagra. Ce nu stiai pana acum

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar