Rețeta de mici cea adevărată: nu există 1 mai fără mici!
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2020/04/mici-1.jpg)
Rețeta de mici a fost ani de zile păstrată la loc de mare secret. Prin tradiție, ziua de 1 Mai este una de sărbătoare în aer liber, la un grătar cu fripturi, mici, stropiți cu bere. Anul acesta nu face excepție. Fericiți cei care au propria grădină, dar chiar și cei care nu au, iată, din partea noastră rețeta adevărată a micilor și modul cum se prepară acasă cei mai gustoși mici, pentru ca sărbătoarea să fie memorabilă, oriunde te-ai afla…
Ai nevoie de: 700 grame pulpă de vită, 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă), 300 ml supă de oase sau apă foarte rece, o lingură rasă de cimbru uscat, o linguriță rasă de semințe de chimen, două lingurițe de boia dulce, 5-6 boabe de ienibahar, o jumătate de linguriță de boabe de coriandru, 5-7 căței de usturoi, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat, sare, puțin ulei pentru uns.
Cum se procedează
Se taie în cubulețe carnea de vită și cea de porc și se toacă foarte fin, împreună cu usturoiul, în mașina de tocat. Celelalte condimente se zdrobesc în mojar, pentru ca gustul să fie accentuat. Se frământă foarte bine carnea tocată împreună cu condimentele zdrobite și se adaugă bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, supă de oase sau apă, până când pasta devine moale și pufoasă (nu e obligatoriu să folosești întreaga cantitate de lichid!). Pasta preparată în acest mod se pune într-un castron, se acoperă cu folie și se lasă la frigider peste noapte.
Pentru a fi fripți, se încinge foarte bine grătarul, iar micii formați cu mâna se ung cu ulei înainte cu o oră de a fi așezați pe grătar.
Secrete care fac diferența
- Pasta de mici trebuie scoasă din frigider cu trei ore înainte ca micii să fie puși pe grătar. Carnea ajunsă la temperatura camerei va fi mai ușor de modelat.
- Întoarce fiecare mititel de pe o parte pe alta de câte trei ori.
- Frige-i la foc iute, altfel se usuca si devin seci la interior.
- Micii perfecți sunt cei pe care focul nu i-a pătruns complet și au interiorul suculent.
Foto: Libertatea
Citeste și:
Ții la siluetă? La ce-a mai rămas din ea? Iată două rețete de prăjituri fără zahăr