Ții la siluetă? La ce-a mai rămas din ea? Iată două rețete de prăjituri fără zahăr

Dușmanul nostru dintotdeauna și totuși dulce păcat: zahărul. Fără de care nici nu ne imaginăm că ar mai exista bucuria de a mânca prăjituri. Și totuși ții la siluetă, nu-i așa? Ei bine, iată două rețete de prăjituri fără zahăr:

 Prăjitură cu morcovi

Ai nevoie de: 200 g făină, 300 g morcovi, 140 g sirop de agave, 60  ml lapte, două ouă, 150 g iaurt, 80 g stafide, 50 g nucă, 50 ml ulei, 10 g bicarbonat, o linguriță de scorțișoară; pentru cremă – 250 g cremă de brânză, 60 g sirop de agave.

Cum se prepară:

Într-un bol mare pune morcovii rași și făina și amestecă. Adaugă siropul de agave, iaurtul, ouăle și laptele. Amestecă pentru incorporarea tuturor ingredientelor. Pune apoi uleiul și amestecă din nou. La final adaugă stafidele, nuca mărunțită, bicarbonatul, scorțișoara și un vârf de linguriță de sare pentru a potența gustul. Amestecă pentru a omogeniza și aceste din urmă ingrediente. Toarnă compoziția într-o formă pentru tort tapetată cu hârtie de copt și pune în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.

Umplutura (și totodată glazura) se prepară amestecând crema de brânză cu siropul de agave. Se păstreaza la frigider, acoperită cu folie, circa o oră. Când prăjitura s-a răcit complet, se taie pe jumătate, orizontal (ca blatul de tort). Cu jumătate din cantitatea de cremă se unge blatul, iar deasupra se așează cealaltă bucată de blat. Cu restul de cremă se îmbracă prăjitura și, opțional, se decorează cu nucă sau fructe uscate.

Budincă de griș cu pudră de roșcove

Ai nevoie de: 60 g gris, 500 ml lapte, două ouă, 20 g unt, 20 g pudră de roșcove, două linguri magiun de prune.

Cum se prepară:

Pune laptele pe foc și când începe să se încălzească toarnă grisul în ploaie și adaugă pudra de roșcove. Lasă focul mic și amestecă în permanență, până când compoziția se îngroașă. Ia vasul de pe foc, lasă-l să se răcorească și apoi adaugă oul bătut ca pentru omletă, în care ai incorporat și magiunul. Toarnă peste gris și amestecă bine. Pune din această compoziție în forme din silicon pentru brioșe și dă la cuptor pentru circa o jumătate de oră.

foto: Shutterstock

Citeste și:

Ce poți face din cozonacul rămas de la Paște

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar