Rețetă de bulz ciobănesc la grătar
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/03/bulz-ciobanesc-gratar.jpg)
Rețeta tradițională de bulz ciobănesc este un adevărat deliciu. Îl recomand în special străinilor veniți în vizită în România, dar îl servesc cu aceeași plăcere și la mesele în familie.
foto bulz ciobănesc la grătar via Shutterstock
INGREDIENTE
500 g Mămăligă tare, din mălai cu apă și sare
200 g brânză de burduf
200 g costiță afumată tăiată bucățele
2 linguri de unt la temperatura camerei
Smântână și unt pentru servit
Ou prăjit pentru servit (opțional)
MOD DE PREPARARE
Mai întâi pregătește mămăliga tare, apoi las-o să se răcească și să se întărească pentru opt ore. Sfărâmă brânza de burduf cu o furculiță, iar costița trebuie tăiată în bucățele subțiri, mici.
Împarte mămăliga în 3 sau 4 bucăți (depined cât de mari vrei să faci bulgării de mămăligă). Modelează mămăliga cu mâna – mai întâi o turtești, iar după ce așezi umplutura în mijloc (un pic de unt, costiță și brânză) o închizi și o modelezi în formă de bulgăre (bulz) bine închis.
Încinge grătarul (poate fi și tigaie cu grill) și pune bulgării de mămăligă la prăjit până fac crustă. Se servesc calzi cu smântână sau cu ou prăjit.