Punctele feței pe care trebuie să le masezi ca să slăbești mai ușor

Ca să poți slăbi mai ușor și să ajungi la greutatea ta ideală, trebuie să stimulezi anumite puncte ale feței tale, au descoperit oamenii de știință de la Harvard. Află cum funcționează masajul facial și care sunt punctele pe care le poți masa și tu, acasă:

Masajul facial cu care poti slabi

Conform descoperirilor specialiștilor, dacă masezi cu degetele punctele importante ale feței, organismul tău se relaxează. Asta înseamnă mai puțin cortizol produs și eliberat în corp, cortizolul fiind hormonul stresului, ce crește apetitul. Tot stresul este de vină și pentru mâncatul compulsiv – mănânci atunci când ești streată, nervoasă sau supărată, chiar dacă nu îți este foame, iar de multe ori alegerile alimentare făcute nu sunt bune. Pe scurt, mai puțin cortizol înseamnă un apetit mai scăzut (adică normal) și scădere în greutate.

Cum faci masajul facial care te ajută să slăbești

Înainte să începi masajul, trebuie să ai atât mâinile curate, cât și tenul. Astfel bacteriile nu se împrăștie de pe mâini pe față și nici între zonele feței. De asemenea, folosește crema hidratantă preferată, ca degetele să alunece mai ușor pe piele.

Punctele de masaj

1. Pe gât

Pune-ți degetele de o parte și de alta a gâtului și, apăsând ușor, mișcă-le în sus, înspre maxilar. Fă acest lucru timp de 20 de secunde.

2. Pe bărbie

Mută-ți vârfurile degetelor pe bărbie și mișcă-le dinspre centrul bărbiei înspre pomeți, cu mișcări la fel de delicate.

3. Pe pomeți

Plecând din apropiere de nări, fă o mișcare de semilună pe pomeți și înspre linia părului. Mișcările să fie lungi și ușoare, cu câte trei degete.

4. Pe frunte

Plecând dintre sprâncene, trage-ți vârfurile degetelor vertical spre linia părului. Alternează degetele de la mâna dreaptă cu cele de la mâna stângă.

După ce ai terminat acest masaj, bate toată fruntea cu vârfurile degetelor – acestea trebuie să atingă alternativ pielea, ca picăturile de ploaie. Plecarea se face tot dintre sprâncene și mergi cu mișcarea înspre tâmple. Apoi repetă mișcarea pe pomeți și pe bărbie. Poți repeta mișcările din urmă în momentele când ești foarte tensionată – vei observa imediat cum începi să te liniștești.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta