6 porții gata în 30 minute, 408 calorii per porție, 13 g grăsimi, 54 g carbohidrați
Ingredienete necesare preparării rizoto-ului
350 g dovleac de plăcintă, tăiat bucăți
1 ceapă, tăiată bucăți
3 linguri ulei de măsline
350 g orez cu bobul rotund
200 ml vin alb sec
1 litru supă limpede de pui
O mână frunze de salvie
Cum prepari rizoto cu dovleac și costiță
1 Încinge uleiul la semnul 6/200 C. În tava de copt așază dovleacul și ceapa, stropește cu 2 linguri ulei, amestecă pentru a se unge uniform și dă la cuptor 20 min, până când se pătrund.
2 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas larg și prăjește orezul 1 min, amestecând. Stinge cu vinul și amestecă până când se absoarbe.
3 Adaugă supa de pui, câte un polonic deodată, amestecând frecvent, până când se absoarbe toată cantitatea, circa 15 min.
4 Mărunțește legumele rumenite în blender și diluează cu puțin lapte, dacă e necesar. Adaugă în rizoto și potrivește gustul de sare și piper.
5 Porționează în farfuriile de servit și pune deasupra câte 2 felii de costiță rumenită și 2 funze de salvie și servește.
Rizoto poate fi păstrat la frigider până a doua zi. Ca să reîncălzești, adaugă puțin ulei și servește cu salată, la cină.