Rizoto cu dovleac și costiță

rizotto cu dovleac si costita

6 porții gata în 30 minute, 408 calorii per porție, 13 g grăsimi, 54 g carbohidrați

Ingredienete necesare preparării rizoto-ului

350 g dovleac de plăcintă, tăiat bucăți

1 ceapă, tăiată bucăți

3 linguri ulei de măsline

350 g orez cu bobul rotund

200 ml vin alb sec

1 litru supă limpede de pui

O mână frunze de salvie

Cum prepari rizoto cu dovleac și costiță

1 Încinge uleiul la semnul 6/200 C. În tava de copt așază dovleacul și ceapa, stropește cu 2 linguri ulei, amestecă pentru a se unge uniform și dă la cuptor 20 min, până când se pătrund.

2 Între timp, încinge uleiul rămas într-un vas larg și prăjește orezul 1 min, amestecând. Stinge cu vinul și amestecă până când se absoarbe.

3 Adaugă supa de pui, câte un polonic deodată, amestecând frecvent, până când se absoarbe toată cantitatea, circa 15 min.

4 Mărunțește legumele rumenite în blender și diluează cu puțin lapte, dacă e necesar. Adaugă în rizoto și potrivește gustul de sare și piper.

5 Porționează în farfuriile de servit și pune deasupra câte 2 felii de costiță rumenită și 2 funze de salvie și servește.

Rizoto poate fi păstrat la frigider până a doua zi. Ca să reîncălzești, adaugă puțin ulei și servește cu salată, la cină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar