Felul principal este aceasta friptura frageda si crocanta, acompaniata de garnituri de legume. Vei vedea cat este de usor de dezosat si, dupa aplatizare, cat de repede se patrunde.
Ingrediente pentru 4 portii :
Mod de preparare:
Lasa puiul sa stea la temperatura camerei circa 30 de minute inainte de a-l gati. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 grade C. Asaza puiul pe tocator cu pieptul in jos. Taie adanc de o parte si de alta a sirei spinarii, de la gat pana la tartita, cu ajutorul unui foarfece, ca sa poti decupa si sa scoti sira spinarii fara probleme. Scoate osul sirei si intoarce puiul cu pieptul in sus. Apasa sternul cu sucitorul pana cand osul se zdrobeste.
Cresteaza adanc pieptul si copanele in cateva locuri, cu un cutit bine ascutit si da deoparte.
Intr-un tocator electric, amesteca pasta de rosii deshidratate, zeama si coaja de lamaie, uleiul de masline, gogosarul si boabele de coriandru. Unge cu pasta obtinuta toata carnea, avand grija ca aceasta sa patrunda si in cresta-turi. Asaza puiul pe un gratar plasat deasupra unei tavi si pune alaturi ardeiul, cartofii noi. Da la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand carnea se patrunde bine. Presara patrunjel proaspat, tocat; apoi taie friptura felii si serveste.
Pofta buna!