Pui cu cartofi si lamaie

4 portii
Timp de pregatit: 10 min.
Timp de gatit: 1 ora si 5 min.
450 calorii, 11 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cuburi de circa 3 cm
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 fire de rozmarin
  • 4 copane de pui
  • ½ lamaie, taiata felii

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Intr-un vas cu apa rece, pune cartofii si asaza vasul pe foc. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute din momentul in care apa da in clocot. Scurge de apa si pune cartofii intr-o tava larga. Adauga uleiul, usturoiul si presara rozmarinul. Amesteca, pentru a se unge uniform, si presara sare si piper negru proaspat macinat.

Asaza copanele peste cartofi. Stoarce feliile de lamaie peste carne si cartofi si apoi lasa-le in tava. Da tava la cuptor timp de 1ora, pana ce cartofii se rumenesc si carnea se patrunde complet.

Pont 1: Alege cartofi cu coaja alba – acestia se vor mentine pufosi in interior, iar la exterior se vor rumeni si vor deveni crocanti.

Pont 2: Serveste-l cu garnitura de salata verde si paine proaspata, crocanta.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare