Curry cu brânză de vaci
4 porții gata în 45 de minute, 461 calorii per porție, 27 g grăsimi, 19 g carbohidrați
Ingrediente necesare
75 g nuci caju crude
3 linguri ulei de floarea-soarelui
4 cepe tocate
3 ardei iuți verzi tocați
25 g pătrunjel, plus pentru servit
1 linguriță coriandru măcinat
½ linguriță chimen măcinat
6 semințe de cardamom zdrobite
1 baton de scorțișoară
4 căței de usturoi zdrobiți
25 g ghimbir proaspăt răzuit
500 g brânză de vaci proaspătă
Zeama de la ½ lămâie
Cum prepari curry cu brânză de vaci
1 Înmoaie nucile caju în 200 ml apă 20 min. Încinge 2 linguri de ulei și prăjește ceapa.
2 Mărunțește nucile caju și ceapa, aproape tot ardeiul iute, pătrunjelul. Încinge uleiul rămas și rumenește condimentele, câteva minute. Adaugă pasta
cu caju și brânza de vaci, amestecă și ține pe foc.
3 Adaugă 150-200 ml apă și lasă să fiarbă la foc mic 5-10 minute.
4 Combină ardieul iute rămas și pătrunjelul cu zeama de lămâie. Servește alături ca sos de înmuiat cu pilaf, chifle și pastă picantă.