2 porții gata în 25 minute, 241 calorii per porție, 2 g grăsimi, 10.5 g carbohidrați
300 g piept de pui, tăiat bucăți
½ lămâie
3 linguri praf de curry
150 g iaurt natur
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, zdrobit
5 cm ghimbir, răzuit
1 linguriță chimen măcinat
200 g roșii din conservă
O mână de coriandru tocat
1 Încinge grătarul la temperatura maximă. Într-un bol pune carnea, zeama de lămâie, jumătate din curry și 2 linguri iaurt; amestecă pentru a se unge uniform.
2 Prăjește ceapa în vasul uns cu ulei, adaugă usturoiul, ghimbirul, chimenul și ține pe foc până când aromele încep să se simtă. Adaugă roșiile, piureul de roșii, 250 ml apă și fierbe înăbușit 10 minute până când sosul se îngroașă.
3 Așază carnea pe tava de copt tapetată cu hârtie și dă la grătar 5 minute pe fiecare parte. Adaugă carnea friptă în sos cu iaurtul rămas și presară coriandrul. Servește cu conopidă sau cu orez fiert la aburi.
Sursa foto: 123rf.com