4 porții gata în 30 minute, 140 calorii per porție, 3 g grăsimi, 5 g carbohidrați
350 g piept de curcan
1 ceapă, tocată
1 linguriță oregano și busuioc
Coaja rasă de la 1 lămâie
1 ou
Ulei pentru uns
Rucola proaspătă pentru servit
Pentru sosul de roșii
400 g conservă de roșii în suc
1 lingură piure de roșii
2 căței de usturoi, zdrobit
Un praf de chilli
1 linguriță oțet balsamic
1 Dă carnea cu ceapa, verdeața coaja de lămâie prin mașina de tocat sau mărunțește în tocătorul electric. Adaugă oul și amestecă pentru omogenizare. Modelează 18 chiftele mici rotunde și așază pe tava tapetată cu hârtie de copt, până în momentul folosirii.
2 Pentru a prepara sosul de roșii, fierbe roșiile, piureul, usturoiul, praful de chilli și oțetul la foc mic 10 minute, adaugă sare și piper după gust.
3 Unge cu ulei chiftelele și rumenește-le uniform într-un vas neaderent. Toarnă deasupra sosul de roșii și fierbe 5-10 minute până când se pătrund. Presară busuioc sau rucola și servește.
Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!
Sursa foto: 123rf.com