4 porții gata în 15 minute plus timp de marinat
– 200 g carne de pui, tăiată fâșii
– 1 lingură ulei de floarea-soarelui
– 200 g orez fiert la aburi
– 50 g mazăre congelată
– 50 g broccoli
– 50 g porumb dulce
– 1 fir ceapă verde, tăiată fâșii
– 1 lingură susan
Pentru marinată
– 2 linguri sos de roșii
– 2 linguri sos de soia
– 1 linguriță pastă de ghimbir și de usturoi
– Zeama de la ½ lămâie și coaja răzuită – după preferință
1 Într-un bol non metalic pune toate ingredientele pentru marinată și adaugă carnea. Lasă la marinat până în momentul gătirii.
2 Într-un vas adâncit, încinge uleiul și prăjește carnea și păstrează sosul de marinată deoparte. Amestecă continuu 3-4 minute, apoi adaugă legumele și continuă să prăjești amestecând 2-3 minute.
3 Adaugă orezul și marinata păstrată deoparte, 2-3 linguri apă și continuă să ții pe foc amestecând până când se încălzește complet. Adaugă ceapa, amestecă și servește presărat cu susan.
Pont: Această marinată poate fi folosită și pentru carne de porc sau creveți.
Vezi şi alte 10 rețete cu piept de pui!