Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

Excelent pentru un pranz copios sau o cina cu prietenii, servita cu un pahar de vin alb, rece ca gheata!
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 15 min.
400 calorii, 21 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare
  • 1 galbenus
  • un praf de sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25 g unt
  • 4 linguri otet balsamic
  • 4 catei de usturoi, taiati felii

Mod de preparare:

  1. Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura).
  2. Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea. Presarati un praf de sare si piper.
  3. Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute. Adaugati otetul si usturoiul si mai tineti pe foc inca 3 minute. Serviti puiul cu galetele (chiftelele) de cartofi si cu salata verde.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare